Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Taxisnet: Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή του Ε9

Η υποβολή του Ε9 γίνεται αποκλειστικά μέσω taxisnet. Οι φορολογούμενοι των οποίων δεν μεταβλήθηκε η περιουσιακή κατάσταση πέρυσι, θα πρέπει να ελέγξουν αν είναι σωστά τα στοιχεία των ακινήτων τους
Picture 0 for Taxisnet: Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή του Ε9
Φορολογούμενοι με μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2013 θα πρέπει να υποβάλλουν από σήμερα και έως τις 30 Μαΐου, το έντυπο στοιχείων ακινήτων Ε9.

Η υποβολή του Ε9 σύμφωνα με το Eu2oday.gr  γίνεται αποκλειστικά μέσω taxisnet και η σωστή συμπλήρωσή του είναι καθοριστική, καθώς με βάση τα στοιχεία που αποτυπώνονται στο συγκεκριμένο ηλεκτρονικό έντυπο θα υπολογιστεί τόσο ο ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ο οποίος έρχεται να αντικαταστήσει από φέτος το γνωστό χαράτσι, όσο και ο συμπληρωματικός φόρος για όσους έχουν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 300.000 ευρώ.


Για τους φορολογουμένους που δεν είχαν μεταβολές στα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους το 2013, ως δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) του έτους 2014 θα λαμβάνεται υπόψη η περιουσιακή κατάσταση όπως έχει ήδη διαμορφωθεί με βάση τις δηλώσεις Ε9 που υποβλήθηκαν την περίοδο 2005-2013.

Όμως και οι φορολογούμενοι των οποίων δεν μεταβλήθηκε η περιουσιακή κατάσταση πέρυσι, θα πρέπει να ελέγξουν αν είναι σωστά τα στοιχεία των ακινήτων τους, ώστε να μην προκύψουν "εκπλήξεις" κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου