Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Τα θέματα που από 1/1/2014 θα αλλάξουν για πάντα την καθημερινότητα του λογιστή


Σύμφωνα με τον Ν.3842/2010, τον Κ.Φ.Α.Σ. (Ν.4093/2012), τα Δελτία Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών και τις Συνεντεύξεις Στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών, υπάρχουν μία σειρά από θέματα που θα ισχύσουν από 1/1/2014 και για τα οποία η πληροφόρηση είναι ακόμα και αυτή τη στιγμή ανεπαρκής.
Λόγω των επερχόμενων αλλαγών, η Επιστημονική Ομάδα του e-forologia συγκέντρωσε και θα συνεχίσει να συγκεντρώνει τα θέματα που είναι σχετικά με την Ηλεκτρονική Διαβίβαση Δεδομένων στη Γ.Γ.Π.Σ., τη δημιουργία και χρήση του Ηλεκτρονικού Τιμολογίου, την κατάργηση ή μη των φορολογικών μηχανισμών και της σήμανσης στα παραστατικά διακίνησης και λιανικής, καθώς και την Υποβολή Συγκεντρωτικών Καταστάσεων κάθε μήνα ή τρίμηνο, προκειμένου η ενημέρωσή σας να είναι άμεση με οποιαδήποτε αλλαγή επέρχεται στα ανωτέρω θέματα. 
Ήδη τόσο οι επίσημοι φορείς των επιχειρήσεων πληροφορικής (Σ.Ε.Π.Ε.) αλλά και οι σύλλογοι λογιστών ανά την Ελλάδα, ασχολούνται επισταμένα με τις μεγάλες αυτές αλλαγές. Μάλιστα πολύ πρόσφατα αρκετοί σύλλογοι λογιστών απέστειλαν τις ενστάσεις τους για την εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής διαβίβασης δεδομένων στη Γ.Γ.Π.Σ. εντοπίζοντας τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα ιδιαίτερα οι νησιωτικές αλλά και παραμεθόριες περιοχές με θέματα διασύνδεσης στο internet.
 
Το θέμα λοιπόν έχει ανοίξει για τα καλά και είμαστε πολύ κοντά στην εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων. Πάντα όμως σε αναμονή των εξελίξεων και των τελικών αποφάσεων που θα πάρει η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών το προσεχές διάστημα. Ας ελπίσουμε οι αποφάσεις να παρθούν γρήγορα για να προλάβουν όλοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Δείτε σχετικά τα παρακάτω θέματα:

Πηγή e-forologia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου