Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Πότε θα υποβάλλονται οι δηλώσεις για την απόδοση παρακρατούμενων φόρων

Την υποχρέωση υποβολής δήλωσης για την απόδοση του παρακρατούμενου φόρου, το αργότερο τρεις ημέρες πριν το τέλος του δεύτερου μήνα από την ημερομηνία καταβολής της πληρωμής, θα έχουν όσοι παρακρατούν φόρο.
Απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη προβλέπει πως όσοι παρακρατούν φόρο υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση για την απόδοση αυτού, το αργότερο τρεις ημέρες πριν το τέλος του δεύτερου μήνα από την ημερομηνία καταβολής της υποκείμενης σε παρακράτηση πληρωμής. 

Σημειώνεται πως κάθε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα ή φυσικό πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα και έχει τη φορολογική κατοικία του στην Ελλάδα, οι φορείς γενικής κυβέρνησης ή κάθε φορολογούμενος που δεν έχει τη φορολογική κατοικία του στην Ελλάδα, αλλά δραστηριοποιείται μέσω μόνιμης εγκατάστασης στην Ελλάδα, και προβαίνει σε πληρωμές υποχρεούται σε παρακράτηση φόρου.

Σε περίπτωση που η παρακράτηση φόρου δεν εξαντλεί τη φορολογική υποχρέωση ο παρακρατηθείς φόρος πιστώνεται έναντι του φόρου εισοδήματος που πρέπει να βεβαιωθεί από επιχειρηματική δραστηριότητα ή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, κατά περίπτωση.

Πηγή: www.in.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου