Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Συντάξεις : Λιγότερα κάθε μήνα, καμία απώλεια σε.. ένα χρόνο !

Συντάξεις : Λιγότερα κάθε μήνα, καμία απώλεια σε.. ένα χρόνο !



Η αυξημένη παρακράτηση ψαλιδίζει τις μηνιαίες αποδοχές - Θα ισοσκελιστούν με την επιστροφή του φόρου, απαντά ο Βρούτσης



Από 27 έως και 200 ευρώ λιγότερα κάθε μήνα θα μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων από τις συντάξεις του Φεβρουαρίου και, αναδρομικά, από 1ης Ιανουαρίου. Η αλλαγή του συστήματος παρακράτησης του φόρου οδηγεί σε αυτή την εξέλιξη, που φέρνει νέο πονοκέφαλο για όσους έχουν αποσυρθεί από την εργασία τους και έχουν δει, ούτως ή άλλως, τα τελευταία χρόνια τις αποδοχές τους να μειώνονται κατακόρυφα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, τα μηνιαία καθαρά ποσά των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, που θα λαμβάνουν από το Φεβρουάριο περισσότεροι από 1 εκατ. συνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, θα είναι μειωμένα κατά 2,8% έως και 7,5%, εξαιτίας της εφαρμογής του νέου τρόπου υπολογισμού των μηνιαίων κρατήσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που προβλέπει το άρθρο 60 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/ 2013).
Βάσει του νέου υπολογισμού, πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχοι θα λάβουν στο τέλος Φεβρουαρίου "ψαλιδισμένη" τη σύνταξή τους από 54 έως 400 ευρώ (αφού η παρακράτηση το συγκεκριμένο μήνα θα περιλαμβάνει και αυτή του Ιανουαρίου) !
Ο υπουργός Εργασίας, έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα, λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένα λεπτό του ευρώ ζημιά για τους συνταξιούχους, αλλά ότι - αντίθετα - θα έχουν όφελος 1,5% στο τέλος του χρόνου !
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι κανένας συνταξιούχος δεν θα δει μειώσεις εξαιτίας του νέου συστήματος αυτόματης παρακράτησης, καθώς, όπως είπε, η όποια απώλεια θα ισοσκελιστεί με την επιστροφή φόρου.
Με μια σημαντική διαφορά, όμως : Ότι η επιστροφή καταβάλλεται στο φορολογούμενο μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης (δηλαδή τουλάχιστον 12 με 15 μήνες μετά), ότι η εφορία παραδοσιακά καθυστερεί την καταβολή των επιστροφών αυτών και ότι, για να προκύψει επιστροφή, πρέπει ο συνταξιούχος να αποφύγει τα παράλογα τεκμήρια και τις άλλες φορο-παγίδες ! 
Μέχρι τότε, είναι βέβαιο ότι οι συνταξιούχοι θα εισπράττουν στην τσέπη τους λιγότερα χρήματα κάθε μήνα.
Πηγή news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου